Begeleid rijden – 2toDrive

Hoe werkt 2toDrive?

Je bent 16 jaar.
Je mag starten met het halen van je theorie-examen.
Vanaf 16,5 jaar mag je rijlessen gaan volgen en een tussentijdse toets afleggen.
Word je 17 jaar?
Dan mag je het praktijkexamen afleggen. 
Heb je je rijbewijs gehaald? Tot je 18e mag je in de auto rijden samen met je coach.
Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op!

Wat moet je weten:

Als je meedoet aan 2toDrive, heb je een begeleiderspas nodig. Deze pas mag je aanvragen vanaf 16,5 jaar. Je coaches melden zichzelf eerst aan.
Zodra al je coaches zich hebben aangemeld kun je daarna zelf de begeleiderspas aanvragen. Op de pas staan de namen van je coaches. De pas zorgt ervoor dat je vanaf 17 jaar samen met je rijbewijs en je coach de weg op mag.
Coach(es) meldt je hier aan
 
Coach(es) aangemeld?
Begeleiderspas vraag je hier aan

Gezondheidsverklaring

In de Gezondheidsverklaring beantwoord je vragen over je gezondheid. Bijvoorbeeld over de medicijnen die je gebruikt en over ziektes waardoor je mogelijk niet veilig kunt rijden. Of over lichamelijke beperkingen waardoor je alleen met een aangepaste auto mag rijden. 
Het is belangrijk dat je gezond genoeg bent om veilig aan het verkeer deel te nemen. Niet alleen voor jezelf maar ook voor andere weggebruikers. Het CBR beoordeelt dit met de Gezondheidsverklaring. Het invullen van deze verklaring doe je het snelst via Mijn CBR.
De Gezondheidsverklaring vul je zelf in. Want het gaat om uw persoonlijke gegevens en die zijn vertrouwelijk. Op Mijn CBR log je in met DigiD met de extra controle via SMS of App. Heb je nog geen DigiD met sms-controle of App? Vraag die dan aan op www.digid.nl. Beantwoord de vragen van de Gezondheidsverklaring en betaal via iDeal (€ 37,80).
Nadat je de Gezondheidsverklaring hebt ingevuld en betaald, ontvang je per mail en via Mijn CBR direct de ontvangstbevestiging van uw ingediende Gezondheidsverklaring. Vervolgens ontvang je zo snel mogelijk (maximaal binnen 3 weken) via Mijn CBR een bericht met meer informatie.

Waarom 2toDrive?

Uit onderzoek van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) blijkt dat jongeren bij 20% van alle ernstige ongevallen zijn betrokken zijn. Terwijl de groep beginnende bestuurders maar een klein deel uitmaakt van alle weggebruikers. De SWOV heeft berekend dat 2toDrive in Nederland kan leiden tot 16 verkeersdoden minder per jaar. 
Ervaringen in het buitenland laten zien dat begeleid rijden (2toDrive) werkt. Zo tonen proeven in Duitsland aan dat jongeren 30% minder ongevallen en 20% minder overtredingen veroorzaken als ze eerst onder begeleiding van een coach hebben gereden. 
Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen

Wil je meer weten?

Check ons volledige aanbod of neem contact op!

Bel, SMS of Whatsapp

+31 (0)6 145 371 27

Mail ons

autorijschool@simpel-weg.nl

Bezoekadres

Esrand 6, 5674 MA, Nuenen​ (alleen op afspraak)

Contactformulier

Confirm