Rijopleiding voor starters

Rijopleiding voor starters - Stap voor stap autorijden leren!

Graag je rijbewijs halen maar nog geen ervaring achter het stuur? Geen probleem! 
Wij zorgen dat je goed voorbereid wordt!
 
Hoe werkt het in de praktijk?
  • Samen met de rijinstructeur stel je een plan op;
  • Het plan realiseren jullie samen tijdens de praktijklessen;
  • Achter het stuur worden de verschillende opdrachten uitgevoerd;
  • Je gaat de manoeuvres oefenen in veel verschillende scenario’s en situaties;
  • Aan de hand van de beoordeling van de rijinstructeur wordt er samen met jou een beslissing genomen of je een (tussentijdse)examen kan doen;

Wanneer mag je op het praktijkexamen ?

Vanaf 17 jaar mag je rijexamen doen bij het CBR. 
Voordat je praktijkexamen mag doen, doe je het theorie-examen. Dit mag vanaf 16 jaar. Op je theorie-examen laat je zien dat je gevaar herkent, de verkeersregels weet en verkeersinzicht hebt. Zo kun je veilig de weg op. 
Meer info over theorie.

RIS

Onze rijinstructeur is in bezig van RIS certificaat.  Dus in plaats van een reguliere rijopleiding kun je kiezen voor de RIS rijopleiding: de Rijopleiding In Stappen. De Rijopleiding in Stappen is ontwikkeld met medewerking van het CBR. De Rijopleiding in Stappen is verdeeld in 4 modules en 39 scripts. In de scripts staan alle handelingen van het autorijden stap voor stap uitgelegd. 
De Rijopleiding in Stappen is een duidelijke lesmethode waarin je stap voor stap naar je rijexamen toewerkt.
Een rijinstructeur die gecertificeerd is les te geven volgens de Rijopleiding in Stappen, heeft naast zijn basisopleiding een 6-daagse cursus gevolgd en wordt jaarlijks bijgeschoold.
Een RIS rijinstructeur wordt jaarlijks in de praktijk getoetst door een RIS begeleider van het CBR. 
Het slagingspercentage van de RIS rijexamens ligt hoger dan van het gewone rijexamen.
Wil je rijexamen doen? Dan moet je je rijschool machtigen om het praktijkexamen voor jou te reserveren bij het CBR.  Rijschoolnummer 6556N7

Een tussentijdse toets?

Een tussentijdse toets is een soort proefexamen. De toets duurt even lang als een rijexamen en je moet dezelfde dingen doen. Zo kun je alvast wennen aan de examensituatie. En je krijgt tips van een CBR-examinator. Als je de bijzondere verrichtingen goed uitvoert, kun je daarvoor zelfs vrijstelling verdienen voor je rijexamen. 

Gezondheidsverklaring

In de Gezondheidsverklaring beantwoord je vragen over je gezondheid. Bijvoorbeeld over de medicijnen die je gebruikt en over ziektes waardoor je mogelijk niet veilig kunt rijden. Of over lichamelijke beperkingen waardoor je alleen met een aangepaste auto mag rijden. 
Het is belangrijk dat je gezond genoeg bent om veilig aan het verkeer deel te nemen. Niet alleen voor jezelf maar ook voor andere weggebruikers. Het CBR beoordeelt dit met de Gezondheidsverklaring. Het invullen van deze verklaring doe je het snelst via Mijn CBR.
De Gezondheidsverklaring vul je zelf in. Want het gaat om uw persoonlijke gegevens en die zijn vertrouwelijk. Op Mijn CBR log je in met DigiD met de extra controle via SMS of App. Heb je nog geen DigiD met sms-controle of App? Vraag die dan aan op www.digid.nl. Beantwoord de vragen van de Gezondheidsverklaring en betaal via iDeal (€ 37,80).
Nadat je de Gezondheidsverklaring hebt ingevuld en betaald, ontvang je per mail en via Mijn CBR direct de ontvangstbevestiging van uw ingediende Gezondheidsverklaring. Vervolgens ontvang je zo snel mogelijk (maximaal binnen 3 weken) via Mijn CBR een bericht met meer informatie.

Het Nieuwe RIjden

Dus.. Rijlessen volgen? Check ons aanbod of vraag je persoonlijk advies!

Bel, SMS of Whatsapp

+31 (0)6 145 371 27

Mail ons

autorijschool@simpel-weg.nl

Bezoekadres

Esrand 6, 5674 MA, Nuenen​ (alleen op afspraak)

Contactformulier

Confirm